Friss felmérést végzett nemrég a Republikon Intézet dunakeszi választókörzetben, melyből többek között kiderült, a választók legnagyobb problémája a rendkívül hosszúra nyílt várólisták miatti állapot. Kétharmaduk szerint gond, hogy a fideszes politikus hét évig nem szólalt fel körzete érdekében a parlamentben. A nagy tét miatt a szakértők magas részvételt jósolnak az áprilisi választáson, a párbeszédes Dorosz Dávid öt százalékponttal népszerűbb a fideszes Tuzson Bencénél.

A Rebublikon Intézet a Párbeszéd megbízásából végzett reprezentatív telefonos közvéleménykutatást dunakeszi választókörzetben. Többek között meg akarták tudni, az előválasztás győztese, Dorosz Dávid hogy áll a fideszes Tuzson Bencével szemben az országgyűlési választások előtt másfél hónappal.

Forrás: Republikon Intézet

Ezer főt kérdeztek a Pest megyei 5-ös választókörzetben többek között arról, hogy kire szavazna a két politikus közül. Mint kiderült, a párbeszédes jelölt 46 százalékkal vezet a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárával szemben.

Mint az ellenzéki párt által lapunknak megküldött felmérésből kiderült, a válaszadók közel egyharmada szerint a körzetben a hosszú várólisták problémája a legsúlyosabb. Ezt követi 22 százalékkal a dugók, valamint az utak állapota. Harmadik helyen a gödi Samsung-gyár áll, összesen 19 százalékkal. Erről mi is beszámoltunk a Very Important Planeten.

A válaszadók kétharmada jelölte meg azt, hogy problémásnak látja, Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője hét évig nem szólalt fel a kerület érdekében a parlamentben.

Kiderült az is, hogy háromnegyedük nem tudta, a fideszes politikus ügyvédi irodájának mennyi megbízása van a fideszes önkormányzatoknál, az emberek fele ezt komoly problémának tartja.

A Republikon megállapította, a választókerületben magas a választáson való részvétel hajlandóság, az emberek több mint 90 százaléka azt nyilatkozta, elmenne szavazni.