2009 óta az a szokás az I bike Budapestnek és a Magyar Kerékpárosklubnak, hogy a Happy Mass nevű megmozdulást is megszervezik a Critical Mass mellett. Ezzel jelzik, hogy örülnek és megköszönik a régóta kért és végre megvalósult kerékpársávokat a városban.

Avassuk fel együtt a bringás mozgalom egyik legnagyobb eredményét és kérjük a folytatást! Bringázzunk hétfőn munka után…

Közzétette: Magyar Kerékpárosklub – 2020. szeptember 2., szerda

Mint megírtuk, a Nagykörúton pédául a Bartók Béla úton, ha kompromisszumokkal is, de megvalósultak ezek sávok. A szeptember 7-én 17 órától kezdődő Happy Mass ezeket ünnepli majd.

A Facebookon intézett felhívás szerint, aki tud és szeretne részt venni az eseményen, az bringázzon hétfőn munka után az új nagykörúti kerékpársávokon, és emeljen bringát az Oktogon és Podmaniczky utca közti szakaszon pontban 18 órakor. Nem lesz közös start és cél, mindenki ott csatlakozik majd és annyit teker, amennyit szeretne. Nem lesz útlezárás és mindenkinek szabályosan kell majd közlekednie.

Néhányan már 17 órakor elkezdik körbebringázni a körutat, csengetnek és integetnek a szembejövőknek, így ünneplik meg a bringás mozgalom egyik legnagyobb eredményét és kérik a folytatást.

18 órakor az Oktogon és Podmaniczky utca közti szakaszon bringaláncba állnak, de szigorúan azon a helyen és azon az oldalon, ahol éppen vannak a résztvevők, egymás után megállva, megfelelő távolságban bringát emelnek. Ha sokan gyűlnek össze, akkor a rendezőnek jelentkező kerékpárosok segítenek majd a Blaha Lujza tér felé bővíteni a sort.

Borítókép: Rácmolnár Milán