Egy megindító filmet készítettünk fiatal táncművészek segítségével, hogy felhívjuk a figyelmet a körülöttünk zajló természetpusztításra, és annak súlyos következményeire. A filmet a Bükki Nemzeti Parkban vettük fel, kivágott tölgyfák csonkjai között – közölte a Greenpeace.

Mint írták, minden egyes embernek, de elsősorban politikusainknak és az üzleti élet döntéshozóinak is fel kell végre ismernie, hogy nem folytathatjuk tovább a természet rendszerszintű pusztítását. A fajok kihalása és az élővilág változatosságának csökkenése már elérte azt a szintet, ami a civilizációnk fennmaradását veszélyezteti.

„Alig két hete tettünk közzé egy jelentést, amelyben feltártuk, hogy Európa egyik legértékesebb természeti területén, a Kárpátok erdeiben döbbenetes mértékű pusztítás zajlik, beleértve hazánkat is. A Kárpátok része az Északi-középhegység, ami szintén tele van tarra vágott foltokkal, és ezt minden természetszerető, természetjáró ember a saját szemével láthatja. Ezt nem hagyhatjuk, ezért nemzetközi kampányt indítottunk a Kárpátok erdeinek megmentéséért. Petícióban kérjük az európai vezetőket és hazánk döntéshozóit, hogy azonnal tiltsák be a felelőtlen fakitermelést, és az Európai Unió anyagi támogatásával hozzanak létre egy szigorúan védett területekből álló hálózatot, ahol semmi nem zavarhatja az élővilágot” – közölték.

A borítókép illusztráció. Fotó: Patera Kamilla