Valamivel több mint két éve indult útjára a Very Important Planet.

Ekkor így köszöntöttük az olvasókat:

„Itt egy lap, amelynek küldetése egyszerű: a független médiatér szélesítése mellett zöld szemüveget kínál Önöknek. Az a célunk, hogy cikkeink – egyenként és tágabb kontextusban is – bolygónk, országunk, településünk, utcánk, otthonunk élhetőbbé tételét szolgálják.”

Azt gondoljuk, hogy a küldetést teljesítettük, maroknyinál is kevesebb újságíró igyekezett minden nap minőségi tartalmat előállítani az olvasóknak. Így is sikerült stabil követőbázist kiépítenünk, ahonnan legtöbbször pozitív visszajelzéseket kaptunk munkánkkal kapcsolatban.

Küldetésünk volt, hogyrávilágítsunk az országot és a világot leginkább érintő klímával, természettel kapcsolatos problémákra. Ezekből sajnos egyre több van, gyakran éreztük azt, hogy nem elég a kapacitás, nem elég a felület arra, hogy mindenről beszámoljunk. Ezért igyekeztünk mások által kevésbé boncolt, de a mi figyelmünket megragadó témákkal foglalkozni.

Ellátogattunk zöld témákkal foglalkozó hírességekhez, kevésbé ismert, de annál lelkesebb aktivistákhoz. Jártunk fontos tüntetéseken, ültettünk fát, ültünk teherbringában, rendeztünk beszélgetős estet klímaszakértőkkel. Közben minden nap friss zöld hírekkel jelentkeztünk, fontosnak tartottuk, hogy folyamatosan beszámoljunk a világ ilyen jellegű eseményeiről, ezért klasszikus ügyeleti rendszert is tartottunk.

Szerettük ezt a korszakot, ám az olvasóink által megismert VIP most elköszön, új struktúrában működő, új stáb szerkeszti majd az oldalt.

Amit ígérni tudunk, hogy hasonló színvonalon, ám kicsit más és kevesebb tartalommal, jobban fókuszálva a közélet eseményeire.

Lezárult egy időszak, aminek a végén bolygó még fontosabb lett, mint amikor elkezdődött. Abban bízunk, hogy munkánkkal több ember figyelmét is felhívtuk erre, aki pedig már eddig is tudta, azt esetleg cselekvésre buzdítottuk.

Arra, hogy tegyen a környezetéért, a bolygóért, hogy a világ jobb hely legyen, fenntarthatóbban és egészségesebben működjön. Bízunk benne, hogy egy kicsit mi is tettünk ezért.

Búcsúzunk, de szurkolunk az új szerkesztőségnek.

https://youtu.be/EONIGAoPBeY

A Very Important Planet alapító csapatának nevébenköszönettel,

Horváth Attila

főszerkesztő

Borítókép: Pixabay/TitusStaunton