Fenntarthatóan a konyhában: a csipkebogyó magasan veri superfood-riválisát

Az Európa Pont épületében járt videós csapatunk, hogy a fenntartható étkezés alapvetéseit közelebbről is megismerjük. Az energia-, és élelmiszerválság idején nem kap kellő figyelmet e téma, pedig most különösen fontos.

Az előadásból és az interjúinkból kiderül, számos fenntartható lépéssel spórolhatunk, és az is világossá vált, melyek a sarokpontok, mennyi oka lehet például, hogy helyi és szezonális ételeket, termékeket érdemes előtérbe helyeznünk. Mellé még választottunk egy kihívást is az európai éghajlati paktum 16 vállalása közül.

Domokos Csenge, a Denkstatt Hungary Kft. és Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős munkatársa állt kameránk elé.

Kiemelt kép: Cseh Tamás

Szólj hozzá!