Brüsszelben szociális szervezetek éhségfelvonulást rendeznek, hogy felhívják a figyelmet a növekvő élelmiszerszegénységre

Éhségfelvonulást szerveztek hétfőre a belgiumi fővárosban, Brüsszelben szegénységellenes szervezetek, hogy felhívják a figyelmet az egyre növekvő élelmiszerszegénységre – írta a The BrusselsTimes hírportál.

A szegénység nemzetközi világnapja alkalmából tartott felvonulást Anderlechtben, Brüsszel egyik legalacsonyabb jövedelmű városrészében rendezik. A vágóhídtól induló résztvevők a hírportál szerint nagy üres hűtőszekrényekkel vonulnak fel, céljuk, hogy felszólítsák a belga szövetségi és tartományi kormányokat: tegyenek valódi lépéseket az élelmiszerválság enyhítésére.

Brigitte Grisar, a Vallóniai és Brüsszeli Szociális Szolgáltatások Szövetségének projektmenedzsere úgy nyilatkozott:

„Napjainkban egyre többen fordulnak élelmiszersegélyhez Belgiumban, ugyanakkor a gazdák azért küzdenek, hogy munkájukért tisztességes árat kapjanak”.

Hozzátette, hogy a politikai fellépés hiánya aggasztó, és ha Belgium továbbra is ezen az úton halad, az katasztrofális következményekkel járhat. Brigitte Grisar szerint a különféle szintű kormányzatoknak olyan intézkedést kellene bevezetniük, amely magában foglalja a minimális szociális juttatások növelését, valamint a jobb minőségű iskolai és szociális étkeztetést is. Úgy véli továbbá, hogy mindehhez a gazdák megfelelő finanszírozása és az egészségtelen ételek piaci forgalmának a csökkentése is szükséges. Hozzátette: az egészséges élelmiszerekhez való feltétel nélküli hozzáférés alapvető emberi jog.

 Yannick Roels, a nehéz helyzetben lévő családokat támogató Cultureghem anderlechti nonprofit szervezet igazgatója kijelentette: az élelmiszersegélyek nyújtása önmagában nem jelent strukturális megoldást, mivel csak felületesen kezeli szegénység problémáját. (MTI)

A borítókép illusztráció. Fotó: Élelmiszerbank

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére