Újabb típusú adathalász támadásra figyelmeztet az OTP

Hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat adathalász bűnözők – hívta fel a figyelmet az OTP Bank pénteken az MTI-hez eljuttatott közlményében.

A bank ismertette: a hamis találatokkal az OTP Bank oldalára megtévesztően hasonló oldalakra terelik az ügyfeleket, ahol maguk írják be banki adataikat, amelyekkel a bűnözők visszaélnek.

Az adathalász támadás úgy védhető ki a legkönnyebben, ha a felhasználó a bank ismert oldalát írja be a böngészőbe, nem pedig keresőoldalról próbálja azt elérni, a találatok között ugyanis fizetett hirdetésként gyakran áloldalak jelennek meg

– hívta fel a figyelmet a pénzintézet. A csalási módszer több bank ügyfeleit is érinti, a csalók nem csak az OTP InternetBank belépési oldalát másolták le – jelezték a közleményben.

Az OTP arra kéri ügyfeleit: mielőtt bejelentkeznek az internetbankba, győződjenek meg arról, hogy valóban az OTP Bank oldalán vannak. Belépés előtt ellenőrizzék a böngésző címsávban a honlap címét.

A szolgáltatás belépés oldalán, a böngésző címsorban megjelenő lakat ikonra kattintva győződjenek meg arról, hogy a biztonsági tanúsítvány szerint valóban az OTP Bank adta ki az oldalt. Ha más jelenik meg, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot

– hangsúlyozta a pénzintézet.

Kiemelt kép: Pixabay

One thought on “Újabb típusú adathalász támadásra figyelmeztet az OTP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére