Két körözés alatt álló embert is elfogtak a 12-es és a 14-es villamos vonalának ellenőrzésekor, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében végeztek – közölte a BKK pénteken az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint az elfogott két embert lopás, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt körözték. A villamoson alkoholfogyasztókkal szemben két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, továbbá a megállóhelyek környékén is intézkedtek.

Helyszíni bírságot szabtak ki négy gépjárművezetővel szemben megállni tilos tábla figyelmen kívül hagyása, valamint vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt.

Egy autóssal szemben azért intézkedtek, mert nem adta meg egy gyalogosnak az elsőbbséget a zebrán.

Mint írták, a BKK és a BRFK – stratégiai együttműködésének keretében – kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatók.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons