„Ablakkeret, bútor vagy épp egy kanapé: tele vannak a hirdetési oldalak az akár tüzelőnek is elvihető hulladékokkal. Évek óta próbálunk fellépni a hasonló hirdetések ellen, rendszerint sikertelenül.

Egyik esetben, amikor a kifejezetten tüzelőnek hirdetett bútorlapok hirdetése alá behivatkoztuk a jogszabályi helyet, hogy miért tilos eltüzelni, kitiltottak az adott oldalról minket, mondván kizárólag a termékekkel kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni.

A SEGÍTSÉGETEKET KÉRJÜK! Ha hasonló hirdetéssel találkoztok, kérjük hozzászólásként másoljátok be az alábbi szöveget” – írja Facebook-oldalán a Levegő Munkacsoport.

Íme:

„Magyarországon a hulladékok nyílt téri vagy háztartási tüzelőberendezésben történő égetése jogszabályilag tilos (306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet, 27. §). Az otthoni tüzelőberendezésekben kizárólag a hivatalos tüzelőanyag-kereskedésekben vásárolható tüzelőanyagokat, valamint saját háztartásban keletkezett kezeletlen faanyagot és papírt lehet elégetni. Minden más elégetése súlyosan egészségkárosító, és 300.000 Ft pénzbírsággal sújtható.”

Borítókép forrása: Levegő Munkacsoport