A kormánypártok nemet mondtak a miniszteri és képviselői fizetések csökkentésére, valamint a kilakoltatások felfüggesztésére – fogalmaztak a Párbeszéd politikusai hétfői online sajtótájékoztatójukon.

A Párbeszéd a miniszteri, államtitkári és képviselői fizetések 20 százalékos csökkentéséről szóló javaslatát a fideszes és a KDNP-s képviselők – hozzászólás nélkül – szavazták le a parlament igazságügyi bizottságának hétfői ülésén

– ismertette Szabó Tímea frakcióvezető, aki szerint nem való, hogy ilyen időkben, miközben drasztikusan emelkedik az élelmiszerek, a gáz és az áram ára, a politikusok dőzsöljenek, míg az emberek szenvednek.

A politikusoknak is szolidaritást kell vállalniuk az emberekkel. Ők is érezték, hogy kínos ez az egész kérdés, inkább nem szóltak hozzá, és nemmel szavaztak

– mondta. Jámbor András országgyűlési képviselő beszámolója szerint, szintén leszavazta a bizottság a Párbeszéd eseti vizsgálóbizottság felállítására irányuló javaslatát a végrehajtói kar ügyeinek átnézésére.

A politikus elmondta, az elmúlt héten több eset is igazolta, hogy szükség lenne egy ilyen vizsgálóbizottság létrehozására. Az elmúlt 30 évben számtalan olyan ügy volt, amikor felmerült, hogy a végrehajtók eljárása kétséges volt. Az ellenzéki politikus szerint a bírósági végrehajtásról szóló törvény átnézésre, végrehajtásra szorul. (MTI)