„Budapest megvédi az erdőit, Budapest megvédi a fáit, Budapest nem engedi a kormányzati tarvágást” – közölte Karácsony Gergely.

A környezetvédelmi törvény lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy az országos jogszabályban foglaltaknál szigorúbb környezetvédelmi követelményeket határozzanak meg.

A Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésére beterjesztem azt a rendeletmódosítást, ami nem engedi meg Budapesten, hogy a természetvédelmi területeken tarvágást alkalmazzanak. Védenünk kell a fáinkat egészen addig, amíg a kormány el nem áll attól a példátlanul rövidlátó, ostobán felelőtlen szándékától, hogy a természetvédelmi szabályok felfüggesztésével lehetővé teszi az erdők kiirtását. Mert itt az ideje, hogy véget vessünk a rövidlátó, a jövőt felélő kormányzati kapkodásnak, és ehelyett legalább az önkormányzatok képesek legyenek a jövőt féltő, zöld és fenntartható megoldásokkal kezelni az energiaválságot és a klímaválságot. Budapest ebben megtesz mindent, amire lehetősége van.

A felelős energiapolitika a zöld energiaforrások használata, és nem az erdők kivágása.

Ennek a kormánynak lett volna 12 éve arra, hogy ezt felismerje, lett volna 12 éve valódi és fenntartható rezsicsökkentést elérni az épület- és nyílászáró szigetelésével, a megújuló energiák használatával, és még pénze is lett volna erre, ha máshonnan nem, hát uniós forrásokból. A lehetőséget és a pénzt is elherdálták, de ennek a rövidlátó politikának nem eshetnek áldozatul az erdeink, nem mehet rá a jövőnk.

Borítókép: Pixabay/ Kanenori