„A Pénzügyminisztérium szerint alkotmányellenes. A fideszes alkotmánybíróság korábbi határozata alapján is nyilvánvalóan alkotmányellenes. Sajtóhírek szerint a kormány mégis ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét, a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi teret. És mindezt azért, hogy utána átadja az V. kerületi önkormányzatnak” – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere felteszi a kérdést, hogy „mégis miért? Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal?

Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat?

Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?’

A politikus azt írja, ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor természetesen perelnek. Kiemeli, addig is folytatjuk a Széchenyi tér tervezését, amely a megújuló Lánchíddal együtt a 150 éves Budapest történelmi nagyszerűségéhez méltó és egyszersmind igazi 21. századi zöld köztér lehet.

„Ha addig el nem lopják.”

Vörösmarty tér. Fotó: Flickr