Magyarországon rendezik meg a FINA 2022. Világbajnokságot június 18., szombat és július 3., vasárnap között. A budapesti események a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában és a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszás a Lupa tavon lesz. A Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a helyszíneket az utasok közösségi közlekedéssel közelítsék meg: a Duna Arénához a nagykapacitású 1-es villamost, a Hajós Alfréd uszodához pedig a rendezvények idején sűrűbben közlekedő 26-os buszt és a nagykörúti 4-es és 6-os villamost ajánlja a BKK. Közlemény.

2022. június 17., péntek és július 3., vasárnap között lezárják a Népfürdő utcát a Dagály utca és a Cserhalom utca között a Duna Aréna helyszínén zajló építkezés és a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekben. A 15-ös autóbusz ebben az időszakban módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Úszódaru utca és a Dagály fürdő megállót, helyette a 115-ös autóbusz Karikás Frigyes utca és Dagály fürdő megállójában áll meg. A Gyöngyösi utca felé megáll a 950-es és a 950A autóbuszok Forgách utca megállójánál.

A BKK a Duna Aréna megközelítésére a nagykapacitású 1-es villamost, valamint az újpesti szakaszon közlekedő M3-as metró és a Kőbánya-Kispest és Göncz Árpád városközpont között közlekedő metrópótló autóbuszok igénybe vételét ajánlja.

A 26-os autóbusz június 20., hétfő és július 3., vasárnap között – a Hajós Alfréd Uszodában rendezendő vízilabda-mérkőzésekhez igazodva – sűrűbben közlekedik. A margitszigeti Hajós Alfréd uszoda megközelítéséhez a BKK javasolja a Margit híd felől a gyakran elérhető nagykörúti villamosok igénybe vételét is.

Kiemelt kép: BKK