Az ELTE PPK ebben a tanévben Magyarországon elsőként indított környezetvédelmi szakpszichológus szakirányú továbbképzést, melyre most ismét lehet jelentkezni. A klímaváltozás, a fenntartható fejlődés és a környezeti nevelés szempontjait középpontba állító képzés olyan, egyre elterjedtebb kérdéseket vizsgál, mint például az ökotudatosság, a klímabarát viselkedés vagy ezek problémafókuszú megközelítése, a klímaszorongás és az ökogyász.

A változatos munkaformákat, tantermen kívüli alkalmakat is kínáló program részvevői a széleskörű és elmélyült szakmai háttérismeretek megszerzése mellett gyakorlatorientált, workshop-jellegű foglalkozásokon is részt vesznek.

A képzésre pszichológus végzettség (alap- és mesterdiploma vagy korábban osztatlan képzésben szerzett oklevél) birtokában lehet jelentkezni. A szakot elvégzők tudásukat számos szektorban hasznosíthatják majd, akár fejlesztési projektekben környezetpszichológiai szakvélemény készítésével, akár iskolapszichológusként ökoiskolai projektek támogatásával vagy a fiatal generációk klímaszorongással kapcsolatos, újkeletű problémáinak szakértőjeként, de egyre nagyobb az igény a speciális szaktudásra a tanácsadó szakpszichológusok és szervezetpszichológusok körében is.

Szerezzen olyan speciális szaktudást az ELTE PPK-n, amire a jövőben biztosan igény lesz!