A kerékpározás iránti szerelméről mint családi örökségéről is mesél Valter Attila a Közlekedéstudományi Intézet nemrég kiadott, gyönyörű videójában, amely a biciklizést mint közlekedési formát népszerűsíti. A Giro d’Italián pénteken negyedikként beguruló, ezzel minden idők legjobb magyar eredményét elérő sportcsillag szerint el kell találni azokat a pillanatokat, amikor elengedhetetlen autóba ülni.

Magával ragadóan mutatja be azt a gyönyörű pilisi környezetet, amelyben itthon készülhet, miközben úgy látja, teljesen élhető kerékpárral a főváros és biztonságosan lehet biciklizni hazánkban. Az is kiderül, egyáltalán nem érzi lemondásnak a napi tekerést: elmondja, mi mindent ad számára ez a mozgásforma.

Kiemelt kép: Valter Attila, a Groupama-FDJ kerékpárcsapat tagja a támogatóinak szervezett közös kerékpározás után, a Felvezetõ kör elnevezésű rendezvényen a Hõsök terén május 3-án. A magyar versenyző ezer kerékpárossal tekert keresztül a Városligeten a Giro d’Italia három héttel ezelőtti Nagy Rajtjának helyszínére, a Hõsök terére. Fotó: MTI/Mohai Balázs