A francia alapítású Chemin Neuf (Új Út) Közösség „Politikai Testvériség” csoportjának tagjai találkoztak Ferenc pápával a Vatikánban.

A Szemlélek beszámolója szerint Ferenc pápa úgy látja:

Az a küldetésünk, hogy a politikai találkozást testvéri találkozásként éljük meg, különösen azok esetében, akik a legkevésbé értenek egyet velünk; ez pedig azt jelenti, hogy akivel párbeszédet folytatunk, abban a testvérünket, Isten szeretett gyermekét lássuk.

Hozzátette: a katolikus társadalmi tanítás alapján teljes tisztelettel és szeretettel kell fordulnia a keresztény politikusnak mások felé, hiszen a politika – XI. Piusz pápa szavait idézve – „a jótékonyság legmagasabb formája”.

Ez olyan konkrét cselekedetekben nyilvánul meg, mint az elszánt törekvés a közös nevező megtalálására, a politikai ellenfelek meghallgatása, a legkevésbé sem az adott politikus „kedvenc projektjének vagy pozíciójának népszerűsítése”.

Ferenc pápa elismeréssel szólt a jelenlévő 18-35 éves fiatalok kapcsolódó cselekedeteiről, így a szegények szolgálatát célzó aktivitásról, a teremtett világ gondozásáról, a migráció sebeinek gyógyításáról.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons