Az országúton és a vidéki településeken gyakran 60 kilométer/óra körüli sebességgel száguldottak a világelitbe tartozó sportolók. Martonvásáron huszárok vágtattak mellettük, ami a videó alapján a külföldi kommentátorokat is lenyűgözte.

Gyönyörűre sikerült a világ egyik legrangosabb országúti kerékpárversenyének magyarországi debütálása. A 113 éves Giro d’Italia Nagy Rajtjának a Hősök tere méltó környezetet adott.

Fetter Erik, az EOLO-Kometa, Peák Barnabás, az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux és Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja a Nagy Rajt előtt a Hõsök terén. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Budapesten belül még csak biciklizgetett a mezőny. Városnézésnek is megfelelt, míg a tévénézők világszerte egy útifilmben gyönyörködhettek.

Az úgynevezett lassú rajt még nem a versenyzésről szólt a főváros széléig, színpompás felvonulást láttunk.

Az Andrássy úton, az Operaház előtt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A lehető legszebb vonalvezetés nem hagyhatta ki a Szabadság hidat, úton a Dunántúl felé.

Tömegközlekedés a Szabadság hídon. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Itt még minden versenyző biztonságban volt a szerény, városi tempónak köszönhetően.

A brit Simon Yates és Alex Dowsett éles balkanyarja Budára érve. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Újbudán is folyamatosan álltak az utak mentén, egész jól megbarátkozott a lakosság a forgalomkorlátozással. Mi is csak egyetlen sofőrt láttunk a Szerémi útnál, aki majdnem elütött egy rendőrt, de nem az agresszió vezette, hanem az ügyetlenség. A rendőrnő meglepően türelmesen reagált.

A 195 kilométeres nyitóetap mezőnye a 0 kilométernél, vagyis a valódi rajtnál a XI. kerületi Hunyadi János úton. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az országúton és a vidéki településeken egész más tempóra váltott a mezőny, gyakran 60 kilométer/órával száguldottak a világelitbe tartozó sportolók. Martonvásáron huszárok vágtattak mellettük, ami a külföldi kommentátorokat is lenyűgözte:

Székesfehérváron helyenként annyian tolongtak az utak mentén, mint Olaszországban.

Ez már Székesfehérvár és egy éles jobb kanyar. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Giro emblematikus színébe, rózsaszínbe öltöztek a kelet-dunántúli helyszínek, falvainkban is fergeteges szurkolás kaptak a versenyzők és minden helyszín készült valamivel. Az utolsó métereken egy bukás is beleszólt az első nap végeredményébe.

A rózsaszín trikóért csatázó trióból végül két ember maradt a nyeregben,
az eritrai Biniam Girmay és a holland Mathieu van der Poel. 4:35:28 óra alatt értek célba.

A holland Mathieu van der Poel (elöl) a nyitóetap győztese Visegrádon. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Pillanatokon belül, azonos idővel, Valter Attila is megérkezett, aki tavaly három napig hordhatta az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót. Idén a szakaszgyőzelem is nem titkolt célja.

A legjobb magyarként a 29. helyen célba érő Valter Attila (középen, elöl) Visegrádon. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A 29. helyen legjobb magyarként célba érő Valter Attilát nagyon megérintette az élmény. Az Eurosportnak úgy nyilatkozott:

Verseny közben mondtam is Fetter Eriknek, ha annyi ötszázast kapnék, ahányan a nevemet kiabálták az út mentén, akkor megvehetném a Vajdahunyadvárát. A mezőnyben is sokan kérdezték, hogy számítottam-e ilyen őrületes hangulatra, de ez minden képzeletemet felülmúlta. Kicsit vegyes érzéseim vannak, mert talán a legjobb tíz reális lehetett volna. Azt gondoltam, jó pozícióban vagyok, mert együtt jöttem Alejandro Valverdével, ami mindig nyugtatólag hat, de ezúttal ez mégsem volt kifizetődő. Lehettem volna előrébb is.

A szombati időfutam alatt a Hősök tere és a Budai Vár között nem akar felesleges kockázatot vállalni, sokkal inkább minden percét és méterét élvezni szeretné a versenynek. A 9,2 kilométeres egyéni időfutamban az első induló 14 órakor rajtol, innen a Szentháromság térre tekernek a versenyzők. A Giro mezőnye összesen 3445,6 kilométert tesz meg, május 29-én a veronai időfutammal zárul a háromhetes viadal.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás