Már hétköznap is két CAF villamos közlekedik a 14-es vonalon május 9-től, hétfőtől. A visszajelzések alapján a BKK angyalföldi és újpesti ügyfelei is kedvelik az alacsonypadlós, klimatizált, kamerával felszerelt és energiahatékony szerelvényeket. A Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett a fejlesztések mellett: amennyiben az anyagi források lehetővé teszik, újabb modern járművekkel bővülhet a budapesti alacsonypadlós villamosok flottája. A BKK közleménye.

Rengeteget javított a jelentős járműparkfejlesztés a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán az elmúlt években. Az ügyfelektől érkezett kedvező visszajelzések és az üzemeltetési tapasztalatok eredményeként a BKK tovább fejleszti szolgáltatásait. 2022. május 9-től, hétfőtől már hétköznap is két CAF szerelvény közlekedik a 14-es villamos vonalán, miután a vonal infrastruktúrája lehetővé teszi az alacsonypadlós szerelvények közlekedését.

Az alacsonypadlós járművek indulási időpontjai a megállókban, illetve a bkk.hu weboldalon érhetők el, illetve a BudapestGO alkalmazásban lehet rákeresni.

Budapesten már több mint 100 alacsonypadlós villamos közlekedik, a kényelmes és modern járművekkel az 1-es, a 3-as, a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es, a 19-es, a 42-es és a 69-es villamosok vonalán lehet találkozni.

Az alacsony padlószintnek köszönhetően a babakocsival, illetve nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben szállnak fel a járművekre, a légkondicionált utastérben pedig komfortosabbá vált az utazás kánikulában is. A csendes járművek miatt csökkent a környék zajterhelése is.

Forrás esetén még több helyen járhatna CAF

A BKK elkötelezett a járműflotta megújításában. A fejlesztés további lendületet kaphat, amennyiben az anyagi forrás rendelkezésre áll, mivel a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, dr. Walter Katalin aláírta a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalattal a szerződésmódosítást. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a BKK – teljesen vagy részlegesen – lehívhassa a még opcióban szereplő 51 villamost. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid szerelvény is a CAF-gyártól.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons