Öt új gyűjtőállomással és mikromobilitási ponttal bővül a VIII. kerületben a Mol Bubi közbringarendszere – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A kerületi önkormányzat kezdeményezésére kezdődött meg hétfőn a gyűjtőpontok telepítése a Teleki téren, a Mátyás téren, a Losonci lakótelepnél a Práter utca és a Szigony utca kereszteződésében, a Kálvária téren, valamint a Bródy Sándor utca és a Horánszky utca kereszteződésében – olvasható a közleményben.

Mint írták, a minél gyorsabb telepítés érdekében a józsefvárosi önkormányzat pénzbeli támogatást nyújt a BKK-nak.

A telepítési munkák tervezett időtartama előreláthatóan két hét. A gyűjtőállomások könnyebb, akadálymentes megközelíthetőségét és használatát jelentős kerékpárosbarát forgalomtechnikai fejlesztéssel biztosítják a következő helyeken: Horánszky utca, Bródy Sándor utca, Gutenberg tér, Rákóczi tér, Lovassy László utca, Tavaszmező utca, Bauer Sándor utca, Teleki tér, Koszorú utca, Práter utca, Tömő utca.

A BKK kiemelte, a Bródy Sándor utca Horánszky utca és Gutenberg tér közötti szakaszán az északi, páros oldalon javulnak a gyalogos közlekedés feltételei a járdán. Összesen 16 autóparkolóhelynyi terület szabadul fel, így az utcában akadálymentesebb, biztonságosabb és kényelmesebb lesz közlekedni gyalog és mikromobilitási eszközökkel is.

Közölték, a Kőfaragó utca és a Vas utca kereszteződésben található gyűjtőállomás a Bródy Sándor utca és Horánszky utca kereszteződésbe kerül át, mert így jobban kiszolgálja a Palotanegyed északi részét.

A bővítésnek köszönhetően jelentősen javul a Palota, a Losonci, a Magdolna és az Orczy negyedek megközelíthetősége – olvasható a BKK közleményében.

Borítókép: Cseh Tamás