Mindhárom, májusra elkészülő metróállomáson megvoltak az ellenőrzések. A biztonsági rendszereket a kivitelező SWIETELSKY építette ki – írja honlapján a Magyarépítők.hu.

A BKV Zrt. az M3 metrófelújítás hivatalos oldalán folyamatosan tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a májusban átadandó három állomáson folyamatosak a hő- és füstelvezető rendszer tesztelési és hatósági ellenőrzései.

A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson már korábban elvégezték ezeket a próbákat, legutóbb pedig a Kálvin téren tesztelték, hogy megfelelő-e a kiépített rendszer. Az eseményen lapunk fotókat is készíthetett. Az arra járók a folyamatok alatt a metró szellőző kivezetésein füst kiáramlását tapasztalhatták, de a keletkezett égésterméknek nincs egészségkárosító hatása.

Mint a szaklap beszámol róla, az állomások biztonsági rendszereit a SWIETELSKY Építő Kft. építette, az M3 metró Lehel és Nagyvárad tér közötti, kilenc állomás kivitelezőjeként. A lap korábban részletes anyagban számolt be arról, hogy a legmodernebb berendezések kerültek az állomásokba – bemutatták a vízköddeloltót is és a különböző, menekülést segítő eszközöket.

A metrófelújítás leglátványosabb helyszínei most a fent említett három állomás, amelynek műszaki átadása áprilisban zajlik, az utazóközönség pedig májusban veheti birtokba. 

Borítókép: Metrófelújítás. Fotó: BKV