Az Egyesült Államokban Kalifornia, Michigan és Arizona után nemrég fogadta el Colorado képviselőháza azt a törvényjavaslatot, amely a hétköznapi autósoknak és flottatulajdonosoknak lehetőséget kínál arra, hogy digitális rendszámtáblákat szereljenek fel a járművek hátuljára, de ezt még az állam közgyűlésének és a kormányzójának is jóvá kell hagyja.

A beépített 5G-s internet-, Bluetooth- és GPS-kapcsolattal rendelkező, monokróm HD-kijelzővel rendelkező digitális rendszámtáblák számos előnyt kínálnak. Egyrészt nem követelik meg a tulajdonosoktól, hogy minden évben új regisztrációs matricákkal frissítsék őket a hagyományos módon.

Bizonyos helyzetekben fontos üzenetek megjelenítésére is használhatók. Ha egy digitális rendszámmal rendelkező járművet ellopnának, magán a táblán megjeleníthető a „Lopott” felirat is. Használhatók vészhelyzeti riasztások és egyéb információk megjelenítésére is, de reklámként tilos alkalmazni őket.

Lehetővé teszik a tulajdonosok számára a járművek távoli nyomon követését, az is előny, hogy a rendszámhoz tartozó applikációban egy gombnyomása meg lehet változtatni a rendszám kinézetét – írja az Infostart.hu.

Borítókép: Pixabay/StockSnap