Nagy Nándor Dunakesziről költözött feleségével és gyerekeivel Angliába. Mivel családi házától a családjáig továbbra is sok minden Magyarországhoz köti, természetes, hogy részt szeretne venni az április 3-ai választáson.

Ennek lehetőségeiről és nehézségeiről is beszélgetett vele Dorosz Dávid egy rövid videóhívásban.

Mint a férfi elmondta, a politikai helyzet miatt költöztek ki három évvel ezelőtt, úgy érezték, nem tudnak tovább itthon élni. Ugyan egy óra autóútra laknak Manchestertől, a legközelebbi várostól, ahol szavazni tudnak, de mindenképpen elmennek voksolni az ellenzékre.

🇭🇺 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nagy Nándor Dunakesziről költözött feleségével és gyerekeivel Angliába. Mivel családi házától a családjáig továbbra is sok minden 🇭🇺 Magyarországhoz 🇭🇺 köti, természetes, hogy részt szeretne venni az április 3-ai választáson. Ennek lehetőségeiről és nehézségeiről is beszélgettünk egy rövid videóhívásban.🚧 Tudom, hogy a Nyugat-Európában élő, dolgozó magyaroknak a kormány megnehezíti a részvételt, tudatos logisztikai lépésekkel igyekszik megakadályozni, hogy az anyaországtól formálisan még el nem szakadt magyarok minél többen szavazhassanak az országgyűlési választásokon. Bár 🇩🇪 Németországban és 🇬🇧 Nagy-Britanniában nagyon sok magyar él, az előbbiben csak 5 külképviseleten (Berlin, Düsseldorf, München, Nürnberg, Stuttgart), az utóbbiban pedig csak háromban (London, Edinburgh, Manchester) lehet szavazni, hiába kérték az ott élők, hogy legyen több városban lehetőség. Így van, akinek sokszáz kilométert kell utaznia, hogy eljusson a legközelebbi szavazóhelyig és vissza. ✍🏽 De mindenkit bíztatok, hogy akinek van rá lehetősége, vegyen részt, válasszon egy olyan Magyarországot, ahová szívesen jön haza!🇭🇺 Aki teheti, szavazzon április 3-án! Szavazzatok az Egységben Magyarországért listájára és jelöltjeire!❗❗ Március 25-éig kell regisztrálnod, ha magyarországi lakcímmel külföldön kívánsz szavazni! Itt: https://www.valasztas.hu/kulkepviseleti-nevjegyzekbe-veteli-iranti-kerelem-benyujtasanak-szabalyai

Közzétette: Dorosz Dávid – 2022. március 17., csütörtök

„Tudom, hogy a Nyugat-Európában élő, dolgozó magyaroknak a kormány megnehezíti a részvételt, tudatos logisztikai lépésekkel igyekszik megakadályozni, hogy az anyaországtól formálisan még el nem szakadt magyarok minél többen szavazhassanak az országgyűlési választásokon. Bár Németországban és 🇬🇧 Nagy-Britanniában nagyon sok magyar él, az előbbiben csak öt külképviseleten (Berlin, Düsseldorf, München, Nürnberg, Stuttgart), az utóbbiban pedig csak háromban (London, Edinburgh, Manchester) lehet szavazni, hiába kérték az ott élők, hogy legyen több városban lehetőség. Így van, akinek sokszáz kilométert kell utaznia, hogy eljusson a legközelebbi szavazóhelyig és vissza. De mindenkit bíztatok, hogy akinek van rá lehetősége, vegyen részt, válasszon egy olyan Magyarországot, ahová szívesen jön haza” – írta a Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban Dorosz Dávid, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselő-jelöltje.

Hozzátette, aki teheti, szavazzon április 3-án! Szavazzatok az Egységben Magyarországért listájára és jelöltjeire. Március 25-éig kell regisztrálni, ha valaki magyarországi lakcímmel külföldön kíván szavazni.

Méghozzá itt.