A fővárosi önkormányzat szállással, étkezéssel és logisztikai szervezéssel továbbra is segíti az Ukrajnából menekült embereket. Közölték hétfőről keddre virradó éjszaka során 200 embert szállásoltak el. Annak érdekében, hogy fenntartsák a budapesti helyszínű, ezáltal gyorsan bevethető szállásaikat, a tartósan – várhatóan a háború végéig – Magyarországon maradók számára folyamatosan nyitják meg vidéki táborainkat. Ezek közül egy Balaton melletti tábor 80 fővel megtelt, így újabb helyszínek nyitásáról döntött a főváros vezetése.

Meglátogattam a Fővárosi Önkormányzat által elszállásolt ukrajnai menekülteket. Fogadásuk és ellátásuk állami feladat,…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2022. február 28., hétfő

Hétfő este Karácsony Gergely főpolgármester többször egyeztetett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével.

Azt a tájékoztatást kapták, hogy a vasúti pályaudvarokra érkező menekültek elhelyezését teljes egészében a Belügyminisztérium felkérésére a Katasztrófavédelem végzi. A Fővárosi Önkormányzat továbbra is megad a BKK keretében minden logisztikai segítséget ehhez a feladathoz a munkatársaik szükség szerint tudnak azonnal elérhető szállást és étkezést biztosítani az akár rövid ideig Budapesten tartózkodó menekülteknek.

Közölték, ezzel a segítséggel az elmúlt órákban nem élt a Katasztrófavédelem.

Azt tapasztalták, hogy egyedi megkeresések, segítségkérések egyre nagyobb számban érkeznek, illetve tartósabb elhelyezésre már több alkalommal szükség volt. Ezért erőforrásaikat erre a területre csoportosították át.

Az önkormányzat a múlt csütörtökön bejelentett 2000 szálláshelyes kapacitását kerületi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel együttműködésben képes volt bővíteni. Ezeknek a főként vidéki táborhelyeknek az előkészítése, téliesítése folyik.

Borítókép: Karácsony Gergely Facebook oldala