Medvék fosztogatnak Kaliforniában

A Hank, a tank néven emlegetett, több mint 200 kilogrammos medve, amelyik hónapok óta kertekbe és házakba tör be Kaliforniában, DNS-e alapján valójában legalább három óriás ragadozó – írja a Berek.hu.

Az állatok több mint 30 ingatlanba hatoltak be az elmúlt hónapokban a Tahoe-tó környékén. A környezetvédelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy hamarosan medvecsapdákat állítanak fel, hogy megjelöljék az állatokat, és genetikai anyagot gyűjtsenek tőlük – írta a The Guardian online kiadása.

Ezután megfelelő élőhelyre viszik őket. A projekt keretében egyetlen medvét sem altatnak el.

Több mint 150 incidensről érkezett jelentés az Észak-Kaliforniából Nevadába átnyúló területről. A Tahoe Keys lakónegyedben az egyik Hank pénteken betört egy ablakot és átpréselte magát rajta, míg a lakók otthon voltak – számolt be róla a CBS Sacramento. A rendőrök addig zajongtak a kertben, míg az állat ki nem jött a hátsó ajtón és be nem szaladt az erdőbe.

Vasárnap Peter Tira, a kaliforniai rendőrség szóvivője azt mondta, ez a medve minden félelmét elveszítette az embertől, ezért veszélyes.

Helyi állatvédők szerint Hank erdei bogyókon és lárvákon nem hízott volna ekkorára, valószínű, hogy rákapott az emberi táplálékra, hatalmas méretei ennek a számlájára írhatók.

A borítókép illusztráció: Pixabay/Steppinstars

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére