Alacsonypadlós, légkondicionált villamosok érkezhetnek az 50-es és az 56-os villamos vonalára is. A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján két új villamosvonalat tesznek alkalmassá a CAF villamosok közlekedésére. Fejlesztik az áramellátást, felújítják a pályát és a peronokat, ahol szükséges, hogy végre Hűvösvölgy és Pestszentlőrinc felé is közlekedhessenek Budapest legkorszerűbb villamosai – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a főváros költségvetése igen szűkös, de nem várnak tovább a kormányra, saját forrásból kezdenek hozzá a legszükségesebb munkáknak.

A most induló beruházások végeztével legkésőbb jövőre megérkezhetnek CAF villamosok az 50-es és az 56-os vonalakra is. Azt írja, ahhoz, hogy ahhoz, hogy minden villamos alacsonypadlós legyen, az kell, hogy a kormány ne zárja ki az uniós források felhasználásából a fővárosi önkormányzatot. Az EU-s pénzek megnyitásával megrendelhetnék azt a további 51 alacsonypadlós CAF villamost, aminek köszönhetően további vonalakra is eljuthatnának Budapest legmodernebb villamosai.

Jöhetnek az újabb alacsonypadlós CAF villamosok!

Alacsonypadlós, légkondicionált villamosok érkezhetnek az 50-es és az 56-os villamos vonalára is. ✅ Döntött a közgyűlés: két új villamosvonalat teszünk alkalmassá a CAF villamosok közlekedésére. Fejlesztjük az áramellátást, felújítjuk a pályát és a peronokat ahol szükséges, hogy végre Hűvösvölgy és Pestszentlőrinc felé is közlekedhessenek Budapest legkorszerűbb villamosai. A Főváros költségvetése igen szűkös, de nem tudunk tovább a kormányra várni. Bár a teljes felújítási programra a kormányzati elvonások miatt nincsen elegendő forrásunk, a BKV állagtartó beruházási keretének terhére, saját forrásból kezdünk neki a legszükségesebb munkáknak. Jó hír, hogy egy korábbi beruházásnak köszönhetően az 50-es villamos vonalán hét peronnal már idén januárra el is készültünk. Itt már korábban elvégeztük az akadálymentesítést, biztonságos, kényelmesebb megállókat építettünk. A most induló beruházások végeztével legkésőbb jövőre megérkezhetnek CAF villamosok az 50-es és az 56-os vonalakra is. Fontos előrelépés ez Budapest közlekedésében, de ahhoz, hogy minden villamos alacsonypadlós legyen, további járművekre van szükségünk. Ehhez pedig már csak az kell, hogy a kormány ne zárja ki az uniós források felhasználásából a fővárosi önkormányzatot. Az EU-s pénzek megnyitásával megrendelhetnénk azt a további 51 alacsonypadlós CAF villamost, aminek köszönhetően további vonalakra is eljuthatnának Budapest legmodernebb villamosai. Ez is az áprilisi választás tétje. #Budapest

Közzétette: Karácsony Gergely – 2022. február 23., szerda

Borítókép: Pixabay