Meglepő pályázati felhívás tett közzé a napokban a Magyar Nukleáris Társaság (MNT). A szervezet tanárokat szólít meg abból a célból, hogy legfeljebb 10 oldalban készítsenek egy komplett edukációs projektet az iskolájukban arról, hogy miért jó az atomenergia – írja a Napi.hu.

Az első helyezett 100 000 forintot, a második 70 000forintot-, a harmadik helyezett pedig 50 000 forintot nyerhet el a Magyar Nukleáris Társaság által a napokban kiírt pályázaton.. A közoktatásban természettudományi tantárgyakat tanító tanároknak és tanárjelölteknek szóló felhívás témája: A nukleáris energia pozitív bemutatása.

A pályázatnak legfeljebb 10 oldalban tartalmaznia kell a konkrét tanulói tevékenységre épített részletes foglalkozástervet. Az év elején új elnökséget választó, magát szakmai civilként meghatározó MNT saját közlése szerint feladatának tekinti, hogy elősegítse a nukleáris technológiákkal kapcsolatos ismeretek oktatását, az általános és középiskolától kezdve az egyetemi oktatáson át a felnőttoktatásig, tájékoztassa a közvéleményt, és fellépjen az atomenergia helytelen és ennél fogva a társadalomra veszélyes felhasználása ellen.

A most kiírt, szeptemberig beadható pályázat nyertesei a Társaság által szervezett szakmai napon, továbbképzésen is részt vehetnek majd.

Borítókép: Pixabay/ Bru-nO