A magyar kormány azt próbálja elhitetni magáról, hogy zöld, de nem az – jelentette ki az LMP társelnöke. Kanász-Nagy Máté pénteki, online közvetített sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csütörtökön Magyarországra látogatott Jair Bolsonaro brazil elnök, akit „politikai szinten joggal tekinthetünk a világ legnagyobb klímabűnözőjének”. A brazil államfő ugyanis gyakorlatilag mindent megtestesít, ami ellen egy zöld pártnak fel kell lépnie – tette hozzá.

A politikus kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is találkozott Jair Bolsonaróval, de nem kritizálták a tevékenységét.

Amikor a magyar kormány valódi konfliktusokkal szembesül, akkor kiderül, hogy a tevékenysége nem sokban különbözik a brazil elnökétől – állította Kanász-Nagy Máté. Orbán Viktor „kijátssza Magyarország természeti értékeit”, kisajátítják a szabadstrandokat, luxusszállodákat építenek a nagy tavak köré, a kabinet pedig olyan multinacionális vállalatokat támogat, amelyek hatalmas károsanyag-kibocsátásukkal fokozzák a klímaváltozást – érvelt a társelnök. Végül azt mondta, hogy a kormány az EU szigorú klímavédelmi céljait sem hajlandó teljesíteni. (MTI)

Borítókép: Orbán Viktor kovászos uborkával érkezik az Operatív Törzs egyeztetésére 2020 nyarán. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala