Az Intel egy energiahatékony kriptobányászatra specializált chip piacra dobását tervezi, amellyel a folyamatosan növekvő kriptopiac kívánalmainak szeretne megfelelni.

Az első megrendelők között van a Jack Dorsey által alapított Square fizetési szolgáltató is, amely decemberben változtatta a nevét Blockra, majd bejelentette, hogy egy kriptobányász platform elindítását tervezi, amellyel hozzáférhetőbbé szeretnék tenni a kriptoeszközök előállítását – írja a Portfólió.hu.

Az Intel célja, hogy egy olyan alternatívát nyújtson a kriptobányászathoz használt összetettebb chipekkel – a CPU-kkal és a GPU-kkal – szemben, amely magasabb energiahatékonyság mellett, hatékonyabban működne.

Ez az úgynevezett ASIC (application-specific integrated circuit), amelyet úgy terveztek, hogy egyetlen specializált feladatot lásson el, koncentráltan és magas hatékonyság mellett. Ezeket a processzorokat sokkal magasabb munkaterhelésre optimalizálják, ami alkalmassá teszi őket a rendkívüli számítógépes teljesítményt megkívánó és energiaintenzív kriptobányászatra is.

Borítókép: Pixabay/Photospirit