171 tonnányi tartós élelmiszerrel támogatta 2021-ben a Bonduelle Central Europe Kft. a Magyar Élelmiszerbank Egyesület nélkülözés elleni küzdelmét. A vállalat az év során 504 787 darab konzervvel segítette nehéz sorsú emberek és családok ellátást, az év utolsó hónapjában pedig 8.230 rászoruló gyermek Mikulás-csomagjainak az összeállításához is hozzájárult.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenhetedik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejárat közeli vagy csomagolási hibás termékekkel a szervezet rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.

A Bonduelle Central Europe Kft. a kezdetektől fogva kiemelt támogatója az Élelmiszerbank céljainak, elkötelezettségéről 2021-ben újabb 171 tonnányi zöldségkonzerv felajánlásával tett tanúbizonyságot. Az adományoknak köszönhetően a nélkülözők rostban és vitaminokban gazdag, egészséges és ízletes élelmiszerekhez jutottak, amik máskülönben nem gyakran kerülnének a tányérjaikba. A modern eljárásokkal tartósított zöldségek ráadásul hosszú ideig fogyaszthatók, könnyen beoszthatók, így az Élelmiszerbank a legnehezebb időszakokban tudta kiosztani őket a rászorulóknak – írja közleményében a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Borítókép: Magyar Élelmiszerbank Egyesület