„A Fidesz rezsicsökkentésről beszél, de ahol csak lehet, lehúzzák az embereket vagy lehúzásra kényszerítik a közszolgáltatókat. Közben szisztematikusan lerohasztják a hulladékgazdálkodást” – írja Facebook-oldalán Dorosz Dávid, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Mint írja, a fótiakat, veresegyháziakat, csömörieket, erdőkertesieket és csomádiakat „szolgáló” Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. például úgy döntött, a továbbiakban nem oszt szelektív hulladékgyűjtő zsákokat. Mindenki oldja meg maga, milyen zsákba pakolja az üres flakonokat, csomagolóanyagokat, papírt.

Ez szerződésszegés és burkolt áremelés – a zsákot ezentúl magunknak kell megvásárolnunk.

Közölte, korábban volt, hogy 91 településen már nem kéthetente, hanem csak havonta vitték el a szelektív hulladékot. Emiatt kevesebben tudnak és fognak szelektíven gyűjteni, ami minden zöld értékkel szembe megy. Ráadásul a ritkán ürített szemetesek mellé helyezett hulladék szétszóródhat, ami további problémákat okoz.

A Fidesz rezsicsökkentésről beszél, de ahol csak lehet, lehúzzák az embereket vagy lehúzásra kényszerítik a…

Közzétette: Dorosz Dávid – 2022. január 29., szombat

„A kép korábban készült Cegléden, amikor a DTkH hulladékgyűjtőinél több helyen hegyekben állt a szemét. Még jó, hogy a Fidesz zöldfordulatot hajtott végre” – közölte Dorosz Dávid.

A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay/ALTEREGOINTELIGENCIA