Folyamatosan szállítja a Főkert az illegálisan lerakott hulladékot és a bontási törmeléket a Tétényi- fennsíkról. A Budapest, Törökbálint, Diósd, Érd és a Budaörsi-Kamaraerdő által határolt védett természetvédelmi terület másfél négyzetkilométeres mészkőfennsík, ahol negyvenöt védett növényfaj, és nyolcvan védett állatfaj él. Az itt található katonai épületeket korábban lebontották, a törmeléket viszont nem szállították el, és hiába próbálták a mellékutakat többségét betonterelőkkel lezárni, sok az illegális szemétlerakás.

A Főkert munkatársai a törmeléket, a kötelező laborvizsgálat után az FKF Pusztazámori Hulladékkezelő Központjába szállítják, a területet pedig kitáblázták.

A fővárosi cég közben komoly ellenőrzést kapott, a területen ugyanis megjelentek a kerületi rendőrök, a közterület-fenntartók és a helyi média munkatársai is-írta meg Karácsony Gergely  Facebook-oldalán január 25-én. A főpolgármester szerint Örkény- novellába illik, hogy a fideszes vezetésű kerületben évtizedekig senkit sem érdekelt a természetvédelmi területen történő szemetelés, viszont amikor a Fővárosi Önkormányzat cégei megkezdik a sitt elszállítását, hirtelen megjelennek ellenőrizni a rendet.

Videó és kiemelt kép: Cseh Tamás