Pénteken adták át a IX. kerületi Bakáts teret. Miért érdekes ez? Mert Magyarországon igen ritkán fordul elő, hogy valami határidőre készüljön el, itt azonban ez történt.

Július 20-án kezdték a munkát, 20 ezer négyzetmétert érintő beruházás a tér mellett a Bakáts utcának a tértől Lónyay utcáig tartó szakaszára valamint a Tompa utca Nagykörútig tartó részére is kiterjedt.  A 225 négyzetméternyi zöldterület közel nyolcszorosára nőtt, összesen 1730 négyzetméternyi fát és zöldnövényt ültettek.

Az összesen tíz darab bringatároló helyett 98 újat telepítettek a területre, kényelmesebb helyre került a Bubi-állomás is.

A kerület főtere közösségi térként is funkcionálhat, a Bakáts tér két oldalán mostantól csillapított a forgalom. Jó időben ivókút majd a kutyákat és a gazdáikat is, de lesznek pihenésre alkalmas padok, sakk és malom asztalok is. Akadálymentessé vált a tér és környéke is.

Átadták a megújult Bakáts teret

Miénk itt a tér – átadták a megújult Bakáts teret! Az eseményen a 9Tv kamerája is jelen volt. Összefoglalónkban Baranyi Krisztina polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester gondolatait hallhatják a projekttel kapcsolatban.

Közzétette: 9Tv – Ferencváros Televíziója – 2022. január 21., péntek