Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás aláírásgyűjtői csütörtökig 470 ezer aláírást gyűjtöttek össze, 235-235 ezret a két kérdésre. A népszavazás kiírásához 200 ezer érvényes aláírásra lett volna szükség kérdésenként.

❗️ Így néz ki a 470 ezer aláírás összesen, 235 ezer aláírás kérdésenként a Parlament előtt! Nemsokára egy élőlánc…

Közzétette: Jámbor András – 2022. január 21., péntek

Karácsony Gergely főpolgármester a sajtótájékoztatón azt emelte ki: nem a Fudan Egyetem, hanem a diákváros megépítése a közérdek, akárcsak az, hogy a koronavírus-járvány okozta válság idején ne a maihoz hasonló, szűkmarkú rendszer vonatkozzon az álláskeresőkre.

Összegyűltek az aláírások a jövővédő népszavazásért! #EgységbenMagyarországért

Közzétette: Karácsony Gergely – 2022. január 21., péntek


Maga a palamenti választás is egy népszavazás lesz arról, hogy véget vetünk az elmúlt évek politikájának, amely túszul ejtette az államot, és a magénérdeket képviselte a közérdek helyett – fogalmazott Karácsony Gergely.


Az akcióban részt vevők összefogásának és az aláírók nagy számának fontosságára hívta fel a figyelmet Orosz Anna (Momentum), Újbuda alpolgármestere, kijelentve, mindez azt mutatja, „nincsen olyan lehetetlen körülmény, amit ne tudnánk legyőzni, hogy ha arról van szó, hogy ezt a kormányt, ezt a rendszert megdöntsük”.

🇭🇺 Élőlánc a népszavazásért.

Közzétette: Orosz Anna – 2022. január 21., péntek

Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes azt mondta, annak dacára volt eredményes akciójuk, hogy a hatalom mindent elkövetett, hogy ne sikerüljön összegyűjteni az aláírásokat.
Arra kért mindenkit, hogy a választási kampányban ugyanilyen aktivitással támogassák az egyesült ellenzéket annak érdekében, hogy „egy új, demokratikus magyar kormánya legyen ennek az országnak”.
A hazug kormányzati propagandával nem lehet elfedni a válságot; Magyarországon ma megélhetési válság van – fogalmazott Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, aki szerint eközben a kormány azzal van elfoglalva, hogy saját maga és „haverjai” zsebét tömje.
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke kiemelte: a törvény által biztosított 120 helyett az ellenzék 30 nap alatt összegyűjtötte a referendum megtartásához szükséges számú aláírást, így a két kérdésben szerinte április 3-án az urnákhoz lehet szólítani a polgárokat.
Úgy értékelt: ha Áder János köztársasági elnök nem erre a napra – azaz az országgyűlési választással és a kormányoldal által kezdeményezett népszavazással egy időpontra – írja ki a referendumot, „akkor a magyar emberek akaratával megy szembe”.

https://www.facebook.com/photo?fbid=498756558272907&set=a.449528946529002

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szerint az utóbbi napok eseményei azt mutatják, hogy mind aktuálisabbak az általuk népszavazásra bocsátani kívánt kérdések, hiszen „a fideszes kiváltságosok nyakló nélkül lopnak”, miközben sajnálják a munka nélkül maradtaktól az álláskeresési járadékot, s kínai egyetemet építenének, míg ellehetetlenítik a vidéki diákok fővárosban tanulását.


Szilágyi György, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, „az összefogásnak hatalmas ereje van, és ez az erő fogja elsöpörni áprilisban Orbán Viktort és bandáját”.


Levélben köszöntötte az egybegyűlteket Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, aki karanténban van koronavírus-fertőzés miatt. Arról írt, Orbán Viktornak 133, az ellenzéknek viszont 235 ezer bátor embere van, utóbbiak lehetővé tették, hogy az előválasztás után újabb lépést tegyenek az összefogás pártjai.
Az igazi népszavazás április 3-án egyetlen kérdésről szól majd: Fidesz vagy nem Fidesz – jelentette ki.