Nemcsak Magyarországon, de a délszláv térségben is láttak egy pumát, amely ezek szerint valahol tényleg itt kóborol a környékünkön. Pedig a magyar rendőrség és a kecskeméti vadaspark nyomozása során nemhogy a ragadozót, de a nyomait sem találták.

Karácsonykor egy kiskunfélegyházi gazda posztolt arról, hogy 8 birkáját tépte szét egy ismeretlen állat. Alighanem termetes lehetett, hiszen az 1,6 méter magas kerítés két helyen le volt nyomva. A bugaci rendőrség rögzítette a nyomokat, ám egyértelmű bizonyítékokat akkor sem találtak – írja a Promotions.hu.

Később felmerült az a lehetőség, hogy talán mégsem fekete párduc garázdálkodik Bács-Kiskun megyében, hanem a tanyavilág ősi ellenségei, a farkasok vagy az aranysakálok térhettek vissza.

Most azonban ismét az amerikai kontinensen honos ragadozó felé fordult a figyelem, ugyanis nem sokkal a magyarországi esetek előtt Szlovéniában és Horvátországban is látni véltek egy pumát. Kissé zavaró a történetben, hogy annak a bundája – szemtanúk leírása szerint – nem fekete, hanem sárgásbarna volt.

A borítókép illusztráció: Pixabay/Eelffica