2022 beköszöntével súlyos viharok és áradások sújtanak le néhány olyan területre, ahol alig két hete még tornádók pusztítottak. Több államban is riadót hirdettek – írja a Liner.hu a CNN-re hivatkozva.

Kentucky kormányzója, Andy Beshear szombaton rendkívüli állapotot hirdetett ki a heves esőzések, zivatarok, tornádók és erős szélviharok miatt az államban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnapig árvízvédelmi figyelmeztetés van érvényben Kentucky nyugati részén, mivel a folyók vízszintje továbbra is emelkedik a korábbi heves esőzések miatt.

A külső államok sem ússzák meg: Alabama és Georgia nyugati részein, valamint Tennessee keleti részén tornádóriadót hirdettek, Arkansasban, Louisianában és Mississippiben pedig golflabda méretű jégesőre figyelmeztettek.

Az Egyesült Államok nagy részén a hihetetlenül meleg decembert néhány államban végre felválthatja a tartós téli idő, ami jó hírekkel is kecsegtet, hiszen kedvez a téli sportok szerelemeseinek. Minneapolisban például a St. Louis Blues és a Minnesota Wild ideális körülmények között csaphat össze a 2022-es, szabadtéri NHL Winter Classic-on.

Borítókép: Pixabay/ WikiImages