Ónos eső veszélye miatt ismét több déli járásra kiadta a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat  az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban.

A vészjelzés szerint Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Baranya megyékben adtak ki piros riasztásokat. Ezeken a területeken a következő órákban tartós és jelentős mennyiségű ónos eső várható. Emellett az ország nagy részén több megyében első-, és másodfokú riasztások vannak érvényben az ónos eső veszélye miatt.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken, ahol narancs vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. A szóvivő azt ajánlotta az embereknek, hogy használják a katasztrófavédelem VÉSZ nevű alkalmazását, amely ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerű mobileszközökre. Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig az utinform.hu oldalon lehet tájékozódni.

Borítókép: Pixabay/ alicecussler