Egyelőre csak találgatják a közösségi oldalakon a Zsámbéki-medence lakói az újabb fakivágások okát, a Budakeszit Telkivel összekötő út mellett ugyanis több kilométer hosszú szakaszon hónapok óta dolgoznak a munkagépek, ahogy az a Very Important Planet fotósorozatán is látható.

Portálunk sem kapott sok információt a szemmel láthatóan jelentős beruházással kapcsolatban, a terület kezeléséért felelős Pilisi Parkerdő mindössze annyit árult el, hogy a munkálatokat az Elmű Zrt. végzi.

A szolgáltató nem válaszolt a kérdéseinkre, így azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora területet és hány növényt érint a fejlesztés, illetve mi indokolja a beruházás szükségességét.

A helyi lakosok és civil szervezetek szerint a Budakeszi mellett épülő lakópark villamosenergia szükséglete miatt kell kialakítani 20 kV-os vezetéket. A munkálatok gyorsan haladnak, a fotósorozat készítése óta már a kandeláberek is a helyükre kerültek az érintett szakaszon.

Úgy tudjuk, a kivitelezéshez kapcsolódó csereerdősítésre Budakeszi önkormányzata az idei költségvetésből valamivel több mint hétmillió háromszázezer forintot különített el.

Rácmolnár Milán fotói: