Az Egyesült Királyságban új törvényjavaslatot terjesztettek elő, melynek értelmében a trófeavadászat bűncselekmény lehet a jövőben – írja a Kutyabarát.hu.

Akár hét év börtönre is számíthat a jövőben az a trófeavadász,aki az országba nagyvadak trófeáit tervezi behozni.  A már tulajdonban lévő vadásztrófeákat pedig regisztráltatni kell majd, ennek elmulasztása szintén börtönbüntetést vonhat maga után. Ilyen népszerű trófeák például az oroszlánbőrök, agyarak, agancsok és koponyák.

A javaslat szerint korlátozott számú kormányengedéllyel továbbra is importálhatóak lesznek többek között jegesmedvék és rénszarvasok trófeái.  Ezen kívül azonban a veszélyeztetett fajok trófeáinak behozatalát a törvény bűncselekménynek minősítené és az elkövetőket akár hét év börtönbüntetést is kaphatnának.  A törvényjavaslatot előkészítő és benyújtó politikusok szerint ez az egyetlen megoldás, hogy visszaszorítsák a trófeavadászatot.

A törvényjavaslat elfogadása mellett több híresség is kiállt. Judy Dench színésznő szerint a kormánynak egyértelműen támogatnia kell ezt a javaslatot, hogy bebizonyítsák, valóban eltökéltek és elkötelezettek abban, hogy az állatok jogait megvédjék. A Downton Abbey sztárja, Peter Egan is több helyen kiemelt a törvényjavaslat fontosságát, szerinte a vadon élő állatok egyszerűen nem várhatnak tovább.

Borítókép: Pixabay/ jarmoluk