A romló járványhelyzet miatt a szervezők lemondták a januárra tervezett kiállítást. 2023-ban azonban újra megrendeznék a szalont – írja a Autószektor.hu.

A járvány negyedik hullámának emelkedő fertőzésszámai és a szigorú belga állami intézkedések vezettek a Brüsszeli Autószalon lefújásához a szervezők tájékoztatása szerint, a jelenlegi helyzetben ugyanis nem tudtak volna biztonságosan vendégül látni annyi látogatót, amennyire számítani lehetett.

Andreas Cremer, a Belga Autós és Kerékpáros Szövetség (FEBIAC) elnöke bízik benne, hogy 2023 januárjában viszont egy nagyszabású kiállítással ünnepelhetik meg az első Brüsszeli Autószalon 100. évfordulóját. A tervek szerint egy digitális platformot is fejlesztenek majd arra a seregszemlére, amelyen keresztül az autósok feltehetik a kérdéseiket a szakértőknek.

A frankfurtinál és a genfinél kisebb Brüsszeli Autószalon először 1902-ben nyitotta meg a kapuit az autózás iránt érdeklődő látogatók előtt, az utóbbi években a rendezvény csak a páros években került megrendezésre.

A 2022-es kiadást január 15-től 23-ig között tervezték megtartani, sok gyártó részvételével. Korábban itt volt a világpremierje a második generációs Range Rover Evoque-nak, a Ford Mondeo Hybridnek és a Hyundai i40 ráncfelvarrott változatának.

Borítókép: Pixabay/ snoku