„PR-mutatványok helyett cselekvés” feliratú transzparenssel szakították meg ma reggel Greenpeace-aktivisták Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadását az állam által szervezett Fenntarthatósági Expón. A zöld szervezet az akcióval az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatáskörébe tartozó intézkedéseket kérte számon: jóval ambiciózusabb célok kellenek a hazai kibocsátások és a levegőszennyezettség mielőbbi csökkentésére, a megújuló energiaforrások elterjesztésére és a műanyagszennyezés mérséklésére. A Greenpeace egyben azt követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy mutassa be, 2022-es újbóli megválasztása esetén kormányfőként milyen érdemi intézkedéseket tenne azért, hogy elkerüljük a klíma- és ökológiai összeomlást – áll a Greenpeace Magyarország honlapján.

A Greenpeace a Fenntarthatósági Expó nyitónapján egy hatalmas Pac-Man molinót lobogtatva hívta fel a figyelmet a kormány környezet- és természetrombolására, ma  pedig az innovációs és technológiai miniszter előadása alatt akciózott. A zöld szervezet a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó kapcsán ezzel nyomatékosítja: PR-mutatványok helyett érdemi cselekvést vár a mindenkori kormánytól.

A Greenpeace friss kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság döntő többsége zöld kormányt akar 2022-től. A környezetvédő szervezet ezért azt várja a jelenlegi miniszterelnöktől, hogy hozza nyilvánosságra, újbóli megválasztása esetén kormánya milyen konkrét intézkedéseket tenne, hogy minél gyorsabban és minél kisebb veszteséggel kilábalhassunk a klíma- és ökológiai válságból.

Borítókép: Greenpeace Magyarország