Egy informatikai kisvállalat, egy építőipari cég és egy barkácsáruházlánc nyerte Az Év Családbarát Vállalata fődíját. Az elismeréseket pénteken a Budapest Music Centerben tartott gálán adták át.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és munkaerőpiaci programja, a Balansz Program már évek óta díjjal jutalmazza azokat a cégeket, amelyek családbarát jó gyakorlatokat vezetnek be és ezeket innovatív módon a munkatársak igényei szerint alakítják. Nathan Seifert, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének gazdasági főtanácsosa elmondta, jó érzés tudni, hogy a cégek érzik: segíteni kell a családosokat. Személyes életpéldából kiindulva azt tanácsolta: annak érdekében, hogy a családunkra tudjunk koncentrálni, minimalizálni kell a zajt magunk körül.

 Kisvállalati fődíjas: Devmads Kft. 

Ainformatikai cégnél a családi kötelékek erősítésére az törvényes évi szabadságon felül születésnapon és karácsony előtt ajándékszabadságot kap minden kolléga. A munkahely rugalmassága nemcsak a munkaszervezésre igaz, az iroda kialakításánál szempont volt, hogy a gyerekek egy-egy napot együtt tölthessenek a kollégákkal. Az év során ötször tartanak családos eseményeket. Rendszeresen mérik a kollégák elégedettségét, kikérik véleményüket. A COVID védekezésben is a fizikai és mentális odafigyelés széles skálájával támogatják a kollégákat. 

Középvállalati fődíjas: VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. 

A magyar tulajdoni hátterű 103 fős építőipari vállalkozás a gyermekek születését munkaidő-kedvezménnyel támogatja. Példaértékű a magas színvonalú Balaton-parti céges nyaraló a munkatársak számára. Gyermekbarát irodai légkörben a gyermekeket bármikor fogadják. A vállalat egy munkavállalónál egy örökbefogadást is nagyvonalúan és empatikus módon támogatott. Számos helyi civil szervezetet és alapítványt támogatnak.  

Nagyvállalati fődíjas: Praktiker Kft. 

A1645 fős magyar nagyvállalat már többször elnyerte a Családbarát vállalat címet, így fejlődésüket és elkötelezettségüket a zsűri már ismerte. „Számíthatsz Ránk!” programjuk fókuszában a kollégák és családjuk áll, jogi, pénzügyi, pszichológiai, egészségügyi tanácsadást nyújtanak számukra. „Lojalitás Programjuk” keretén belül ötletes kuponokkal ajándékozzák meg kollégáikat. Anyagi és egyéb juttatásokkal minden nagyobb életesemény alkalmával és az év minden jeles ünnepén megemlékeznek a kollégákról és családjukról. Egyedi élethelyzetekre segélyalapból külön támogatásra van lehetőség. Az irodai munkatársaknak nagyfokú rugalmasságot, a fizikai dolgozóknak jelenléti bónuszt adtak a pandémiás helyzet kitörése óta.

Kiemelt kép: Pixabay