Kékestetőn és Sopron térségében is esett, és meg is maradt a hó, de várhatóan olvadni fog – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati adataiból.

A legvastagabb hóvastagságot a Soproni-hegységben fekvő, Sopronhoz tartozó Brennbergbányán rögzítették, ott 8 centiméteres a hó. A Dunántúlon többfelé is kialakultak hófoltok, hólepel. A Dunántúl északnyugati területein, például Sopron sík területein és Kőszegen mértek még 2 centiméteres hóvastagságot.

Az ország keleti felében, Kékestetőn 1 centiméter körüli a hótakaró.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az Alpokalján délelőtt még előfordulhat havas eső, valamint kevés vizes, tapadó hó is hullhat, másutt eső formájában érkezik a csapadék, délután pedig elszórtan valószínű záporeső. A lehullott hóréteg napközben fokozatosan olvadni fog. Az ország nagyobb részén szakadozottá válik a felhőtakaró, dél felé haladva van nagyobb esély hosszabb napos időszakokra, és magasabb maximumokra. A délkeleti szelet helyenként kísérhetik élénk lökések.

Az idei őszi-téli szezonban nem ez az első havazás. A hegyekben már október 13-án is hullott hó. A Bükkben például másnapra több mint tíz centiméternyi hó esett, Bánkúton pedig 20-22 centiméteres hóvastagságot is mértek. (MTI)

Kiemelt kép: Wikipedia Commons