A közösségi oldalnál dolgozók elégedetlensége felmondási hullámot idézhet elő, ugyanis a vállalat rendszeres felmérése szerint már csak a munkavállalók kevesebb, mint fele tervez hosszú távon a cégnél maradni. A vállalaton belül csökken a bizalom Mark Zuckerberg Meta alapító, és a felsővezetés tagjai iránt – írja a Napi.hu az Insider által szemlézett belső felmérés alapján.

Évente mérik a dolgozók megítélését, és most nagyon úgy tűnik, hogy komoly elvándorlással néznek szembe az októberi reputációs krízis után. A rendszeres munkavállalói felmérés szerint a Facebookot érő bírálatok – hamis információk, káros tartalmak ellenőrizetlen terjedése – fontos tényezők az alkalmazotti morál tekintetében.

Érdemes kiemelni, hogy a közvetlen felettesek alapvetően pozitív megítélést kapnak: az együttműködés, csapatmunka és egyéb kategóriákban a 80 százalék feletti értékelés rendkívül kedvezőnek látszik.

Azonban a felső vezetésről kicsit más kép rajzolódik ki, ugyanis a cég szerepéről, valamint a cégnél szerzett személyes tapasztalataikról már nem tudnak ilyen elismerően nyilatkozni. A Facebook, mint vállalat megítélése 2 százalékkal romlott az előző felméréshez képest, ezzel pedig már csak az alkalmazottak 65 százaléka szimpatizál a társasággal. 

A tavalyi kérdőív – amelyet 2020 októberben több mint 49 ezres mintán készítettek – korábban azt mutatta, hogy a dolgozókban feszültséget teremt a távmunka, valamint az évek során egyre kevésbé érzik, hogy a vállalat társadalomban betöltött szerepe előnyös lenne.

Borítókép: Pixabay/LoboStudioHamburg