Biden elnök feloldotta a még Trump elnök által elrendelt határzárat a külföldi turisták előtt. 2020 márciusa óta a világ nagy részéből a különleges esetektől eltekintve tilos volt légi úton belépni az Egyesült Államokba, de Mexikó és Kanada felé lezárták a két szárazföldi határt is. – írja a 444.hu.

Bár az amerikai állampolgárok június óta beléphettek az EU-ba, az USA-ban speciális vízumokkal élő nem amerikai polgárok visszatérése nem volt garantált.

Amerika két szárazföldi határán felkészültek a nyitásra. A légitársaságok sűrítették a járataikat és nagyobb gépeket állítottak be. Ciudad Juarez mexikói határvárosban mobil vécéket helyeztek el a három határátkelőnél, mert három-négyórás sorokra számítanak. A város pénzváltóinál előre elfogytak a dollár bankjegyek.

A határzár oldása nem jelent teljesen korlátozásmentes utazást. A belépés feltétele lesz az amerikai kormány és a WHO által elfogadott vakcinák meglétén túl a 3 naposnál nem régebbi PCR-teszt megléte. Január elejétől viszont már csak a beoltottak léphetik át a szárazföldi határt.

Borítókép: Pixabay/ Ronile