„Egy ideje már tudjuk, hogy a Sinopharm-vakcinák hatékonysága az idősebbeknél nem hogy gyengébb, mint a többi alkalmazott oltóanyag, de egyes személyeknél az antitestes védelem sem alakul ki. Emellett az sem másodlagos, hogy darabonként a kínai vakcinákért jóval többet költött a kormány a többi oltóanyaghoz képest” – közölte a Facebookon Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

280 millióért vásárolt tihanyi birtokot a túlárazott Sinopharm-beszerzés körül felsejlő részvényes Egy ideje már…

Közzétette: Kocsis-Cake Olivio – 2021. október 20., szerda

Mint írta, a túlárazás egyik háttere az adott közvetítő cég szerepe, hiszen a Sinopharm-vakcinákat a kormány ezen keresztül szerezte be.

Önmagában ez a cég, a Danubia Pharma Kft. nem gyanús, azonban mint az kiderült, a vállalkozásban és annak környezetében megjelent cégek és személyek más miatt is érdekesek, gondolok itt a lélegeztetőgépek beszerzőire, különböző offshore-részletekre vagy amit eddig nem tudtunk: a Sinopharm-beszerzés és a tihanyi földvásárlások közti kapcsolatra.

„Az online hirdetmények között pár napja jelent meg egy 280 millió forintos földvásárlási ügy, a terület egyébként Zsidai Roy szülei birtokának szomszédságában fekszik. És hogy ki áll a vétel hátterében? A QPharma Invest Zrt. egyik részvényese, O. Ivett Éva, akinek üzlettársa a vakcinabeszerző Danubia Pharmát egy ideig vezető cég alapítója. Igaz, az ügy nagyon szövevényes, de a tartalma röviden összefoglalható: a NER az oltásokon nyerészkedve folytatja a Balaton bekebelezését” – zárul a politikus bejegyzése.

Borítókép: Oltásra előkészített kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája az oltópontban, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban 2021. február 24-én. MTI/Rosta Tibor