Egy bérelhető biciklit naponta 4-8 alkalommal is választanak az emberek közlekedésre – írja a Metropol.hu. Az elmúlt hónapokban több mint egymilliószor használták a zöld kerékpárokat városszerte. A BKK egyéves Mol Bubi-bérlettel jutalmazta meg az egymilliomodik bringást. Szeptemberben ráadásul volt olyan nap, amikor új abszolút rekord született és egy nap alatt 10 ezerszer utaztak Mol Bubikkal Budapesten.

Májusban helyezték ki a fővárosban a megújult Mol Bubi bringákat, amiket azóta rekordmennyiségben vettek igénybe az emberek. Négy helyen számlálók segítségével mérték meg, mennyien élvezik a Bubik nyújtotta haladást: a Bem rakparton, az Árpád hídon, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton.

Az új kerékpárok 3 kilóval könnyebbek régi társaiknál, ráadásul új defekttűrő gumikkal szerelték fel őket a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben, ami által könnyebb és gyorsabb haladást biztosít. A dokkolókban okoslakat, a bicikliken pedig mobiltartó segíti a könnyebb kezelést. Emellett új weboldalt is kapott a Mol Bubi alkalmazás, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet elintézni a biciklik kibérlését.

Borítókép: Wikipedia Commons