Meg vannak számlálva a korlátozás nélküli száguldozás napjai a német autópályákon: kihátrál mögüle a politika, az ADAC és már van olyan Forma-1-es pilóta is, aki kiáll a 130 km/-s maximális sebesség mellett.

Sebastian Vettel, az Aston Martin F1-es pilótája szerint félre kell tenni a személyes vágyakat és a biztonság, illetve a környezetvédelem érdekében korlátozni kellene a maximális sebességet a német autópályákon – írja az Alapjárat.hu.

Vannak olyan balesetek, amelyek kizárólag amiatt következnek be, mert az autópályákon nincs korlátozás, ha csak egy ember életét mentjük meg ezzel, akkor nem kérdés, hogy meg kell hozni a döntést

A hálózat nagy részén már most is van korlátozás, ahol pedig nincs ott jellemzően túl nagy a forgalom ahhoz, hogy egy 200 km/h-s tempót huzamosabb ideig tartani lehessen. Mivel a nagy sebesség zabálja az üzemanyagot a legtöbb német már csak ezért sem száguldozik. Így ha el is törlik mindenhol a korlátozást az marginális számú embert érint majd komolyabban.

Vettel szerint ha valaki ki szeretné próbálni a határait, akkor menjen egy versenypályára, ahol biztonságos körülmények között a gázra lehet lépni.

Borítókép: Pixabay/ qimono