Hiába zárult le szeptember 28-án, kedden este, és hiába kezdtek el érkezni az eredmények bő egy nappal később, szerdán, úgy tűnik, nem üti meg az ellenzéki előválasztás a Közmédia (Duna Médiaszolgáltató) alá tartozó Magyar Távirati Iroda (MTI) ingerküszöbét – olvasható a Média1 összefoglalójában.

Mint írják, az állami hírügynökség csütörtök kora délutánig egyáltalán nem tett említést az eredményekről, sőt arról is csak közvetett utalások találhatók jelenleg az Mti.hu-n, hogy egyáltalán lezárult a választás. Az előválasztás témaköre néhány anyagban bukkan fel.

Idézi a hírszolgálat Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi, a kormányinfón  tett nyilatkozatát („showműsor”, ahogy fogalmazott), alatta pedig a kormánypárti Nézőpont Intézet közleménye, valamint az Országgyűlésben elhangzott nyilatkozatok és a kormánypárti Nézőpont véleménye olvasható.

Az elmúlt 30 nap alatt ugyanis egyetlen előválasztással kapcsolatos fényképet sem közöltek, az előválasztás szóra kizárólag a francia előválasztásról találtunk csak képeket: arról rögtön 3-at is.

Mint azt a 444.hu észrevette, a szintén a özmédiához tartozó M1 hírcsatorna tegnap esti híradásában – még az eredmények nyilvánosságra kerülése előtt – az egyik riport azzal a felütéssel indult, hogy „Gyurcsány Ferenc nyerte a baloldali előválasztási színjáték első fordulóját”, melyet a kormánypárti médiának rendszeresen szakértő Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője állít. Gyurcsány Ferenc egyébként nem indult az előválasztáson, igaz, a felesége, Dobrev Klára igen, de róla is csak órákkal később derült ki, hogy milyen eredményeket ért el, hiszen a szavazatszámlálás ekkor még javában tartott.