„Az agglomeráció településein élőknek ugyanazokat a lehetőségeket és előnyöket kell biztosítani, minta Budapestieknek, ezért arra teszünk javaslatot, hogy az agglomerációban élő 14 éven aluli gyermekek ingyen használhassák a közösségi közlekedési eszközöket”– mondta Dorosz Dávid.

120 ezer fiatal

A Párbeszéd honlapján is elérhető online sajtótájékoztatón a Pest megye 5. számú választókerület képviselőjelöltje hozzátette, hogy az intézkedés, amire javaslatot tesznek 120 ezer fiatalt érint, ami a kormánynak 1,7 milliárd forintjába kerülne, ez a tétel abban az időszakban, amikor a Fidesz vadászkiállítást szervez, illetve luxusjachtokon nyaral, elhanyagolható tételnek tűnik.

Szabó Tímea kiemelte, hogy a több tízezer családnak könnyebbséget jelentő intézkedéshez szükséges pénzösszeget Mészáros Lőrinc egy hét alatt keresi meg.

A Párbeszéd frakcióvezetője hozzátette, hogy a javaslat egyben zöld intézkedés is, hiszen csökkentené a levegőszennyezettséget is.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szerint kevés ehhez hasonló javaslat van, ami jobban szolgálná a közösségi közlekedés fejlődését és a lakosság életkörülményeinek javítását, mint a Párbeszéd kezdeményezése. Az Európai Parlament Közlekedési Bizottságának alelnöke hozzátette, hogy a kormány napokon belül dönthetne az ügyben egy törvénymódosítással és a költségvetés átcsoportosításával.

Karácsony Gergely Budapesten már bevezette – Ingyenes közösségi közlekedést az agglomerációban élő 14 éven aluliaknak is! Szabó Tímea, Ujhelyi István és Dorosz Dávid közös sajtótájékoztatója

Közzétette: Dorosz Dávid – 2021. szeptember 15., szerda

Karácsony is támogatja

„Támogatom a javaslatot, ez fontos lépés lenne a budapesti autósterhelés csökkentése érdekében és sok családnak jelentene komoly segítséget, szociális és zöld fordulat, amilyenre Magyarországon is szükség van” – ezt Karácsony Gergely közölte a Facebook-oldalán a hírrel kapcsolatban.

A főpolgármester hozzátette, az ügyben a kormányhoz fordul, tegye meg az állam is, amit mi Budapesten már megléptek.

Támogatom a javaslatot, ez fontos lépés lenne a budapesti autósterhelés csökkentése érdekében és sok családnak jelentene…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. szeptember 15., szerda

Borítókép: Pixabay/analogicus