A budapesti Egyszülős Központ a szeptemberi iskolakezdéstől meghosszabbított nyitvatartással, újabb szolgáltatásokkal várja a családokat, ezt közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint egyebek mellett jogi- és pszichológiai tanácsadásra, korrepetálásra, logopédiai szolgáltatásra, mediációra lehet jelentkezni. A központ (amelynek célja, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő) az elmúlt több mint három évben 70-féle szolgáltatással 19 ezer egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok számát 300 ezerre becsülik.

Közölték, az Egyszülős Központ idei iskolakezdési programjában a tavalyinál is több, százhúsz gyereknek biztosított tanszereket, tornacipőt, tornazsákot és egyéb iskolai felszerelést. Mint írták, olyan családokat segítettek, amelyek a támogatás nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen tudták volna megoldani az iskolakezdést.

A központ szolgáltatásai között említették a Kamaszpanasz programot.

Utóbbi a serdülőkorban felmerülő nehézségek, konfliktusok megoldását segíti, valamint az Amikor nem csak a válás fáj nevű csoportot, amely a bántalmazó kapcsolatot megélteknek segít. Idén is elindul az özvegy- és az apa-, valamint az Egyedül nevelek csoport, utóbbi azoknak az anyáknak segít, akik már a terheség idején magukra maradtak.

A tervek szerint az Üllői úti intézmény mellett jövő tavasszal már a Budán nyíló új központban is várják az egyszülős családokat – olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: Pixabay